Acest website foloseste cookies. Prin utilizarea acestui website va dati acordul pentru utilizarea acestor cookies. Pentru detalii accesati Politica de confidentialitate.

Termene si conditii

Termeni și condiții

Folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) acestui site implică acceptarea acestor termeni și condiții, de aceea se recomandă citirea lor cu mare atenție.
Ne asumăm dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără o altă notificare.
Imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare și pot diferi de produsele comercializate din cauza editării electronice sau manuale a informațiilor primite de la furnizori. Ramele și ochelarii de soare vin însoțiți de toc, acesta putând fi diferit ca model sau culoare.
Stocul online este actualizat zilnic și nu reprezintă un angajament al procesării comenzii.
Între stocul online și stocul din magazine pot apărea diferențe datorită procesării simultane.


Inregistrarea ca membru


Pentru a vă putea înregistra, veți avea nevoie de un nume utilizator (adresă de email) și de o parolă.

Sunteți responsabil(ă) de păstrarea în siguranță a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele dumneavoastră de utilizator fiind integral în responsabilitatea dumneavoastră. Sunteți de acord să ne înștiințați imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizată sub numele dumneavoastră de utilizator.

Pentru a putea comanda produsele noastre, dumneavoastră sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră, așa cum sunt detaliate în formularul de înscriere din secțiunea de înregistrare ca membru și sunteți de acord să furnizați aceste informații corect și complet. În situația în care considerăm, că această obligație nu este respectată de către dumneavoastră, ne rezervăm dreptul să vă blocăm accesul, pe perioadă determinată sau nedeterminată, la utilizarea serviciului fără nici o notificare prealabilă. Protecţia datelor personale


Noi respectăm cu strictețe confidențialitatea datelor clienților și ne angajăm să nu transmitem datele personale ale clienților către terți și să le folosim exclusiv în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) și pentru informări comerciale cu privire la acest magazin. Nu încurajăm SPAM-ul, nu furnizăm adresa dumneavoastră de e-mail unor terți (persoane fizice sau juridice), nu comercializam, nu oferim, nu facem schimb de adrese e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulgăm adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site.

Datele personale ale dumneavoastră vor fi folosite numai în scopul declarat al acestui site. Informațiile din formularul de comandă vor fi folosite pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, eventualele promoții, buletinele informative periodice etc.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice SC REAL OPTIC PARTENER SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră sau o altă persoană. Scopul colectării datelor cu caracter personal este de a opera și livra comenzile efectuate de dumneavoastră.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată prin poștă pe adresă societății noastre.


Condiţii de returnare


Legislația românească prevede: Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului(valabil pentru ochelari de soare și lentile de contact). Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat(în ambalajul original,cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit).

Pentru comenzile de ochelari de soare și lentile de contact clientul va putea solicita returnarea produsului, în termen de 10 zile calendaristice de la data primirii coletului, fără penalități și fără invocarea unui motiv. Comenzile efectuate pe rame-ochelari.com se pot returna, costurile returnarii vor fi suportate de cumparator. În cazul solicitării unui alt produs se va achita diferența de preț, dacă produsul este mai scump. Optix Shop va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce Clientul a returnat produsul cumpărat inițial. Rambursarea contravalorii produsului ori, după caz, înlocuirea acestuia, se va face în cel mult 14 de zile de la retur.

Produsul va fi returnat în ambalajul inițial, împreună cu factura originală și certificatul de garanție.

Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată imediat, iar Clientul va refuza recepția. Consumatorul poate solicita printr-o cerere de retur rambursarea integrală a contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia cu un alt produs similar sau nu. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de SC REAL OPTIC PARTENER SRL.

După finalizarea cererii de retur, și aprobarea acesteia, veți primi un email cu datele de transport și intervalul orar în care agentul firmei de curierat se va prezenta la adresa specificată în comandă. Dacă doriți înlocuirea produsului vă rugăm să specificați numele ochelarilor înlocuitori. Pentru restituirea banilor vă rugăm să ne trimiteți prin email la adresa office@rame-ochelari.com codul IBAN și numele titularului contului în care doriți să returnăm banii .În cazul plății online banii vor fi returnați în contul din care ați făcut plata.


Comenzile complete de ochelari de vedere (rame + lentile) nu se pot returna conform OU nr. 34/2014 , art.16, lit.C. Acestea sunt considerate produse finite personalizate conform specificațiilor clientului. Clientul își asumă răspunderea asupra corectituidinii datelor regăsite pe rețetă și confirmă faptul că datele introduse în rețetă sunt corecte și nu sunt mai vechi de un an.

Garanţia produselor


SC REAL OPTIC PARTENER SRL, în calitate de vânzător/producător de ochelari la comandă, acordă o garanție de 24 de luni pentru produsele vândute prin intermediul www.rame-ochelari.com. Această garanție se acordă de la data livrării produsului către cumpărător/utilizator, în condițiile respectării instrucțiunilor de utilizare descrise mai jos: a. Condiţii de acordare a garanţiei

Garanţia acordată prin prezentul certificat se referă strict la produsul achiziţionat. Nu face obiectul prezentei garanţii prescripţia optometrică prezentată de purtător, pe baza căreia a fost livrat produsul, Optix Shop nefiind în niciun fel răspunzătoare pentru corectitudinea datelor înscrise în prescripţia optometrică.

Perioada de garanţie începe de la data eliberării produsului consemnată în certificatul de garanţie. Cumpărătorului i se garantează că produsul va fi reparat gratuit, în cazul defectării acestuia în condiţiile normale de utilizare pe durata perioadei de garanţie. Înlocuirea produsului se va face numai atunci când repararea nu este posibilă. Orice reparare sau înlocuire va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord între Optix Shop ( rame-ochelari.com ) și cumpărător conform legii 449/2003, în termen de maxim 15 zile calendaristice.

La solicitarea acordării garanţiei, cumpărătorul este obligat ca, împreună cu produsul defect, să trimită o copie a facturii și certificatului de garanție primite în colet împreună cu ochelarii. 

Optix Shop înregistrează defecţiunile ce fac obiectul garanţiei în anexa de la certificatul de garanţie, “Fișă de evidenţă a intervenţiilor”. Produsele sau părţile defecte, înlocuite în garanţie, trec în patrimoniul Optix Shop.

b. Următoarele situaţii anulează acordarea garanţiei:

 • utilizatorul nu prezintă toate documentele solicitate;

 • intervenţiile (inclusiv montajul lentilelor) sau reparaţiile executate asupra produsului de către firme și persoane, altele decât personalul calificat al magazinelor Optix Shop;

 • neconcordanţa dintre produs și caracteristicile înscrise în certificatul de garanţie apărută după momentul vânzării;

 • schimbarea stării originale a produsului.

c. Următoarele defecte nu sunt acoperite de garanţie:

 • defecte generate de zgârieturi, deformări, fisuri, distrugeri parţiale sau totale;

 • defecte generate de nerespectarea de către cumpărător/utilizator a condiţiilor de manipulare, transport, păstrare și utilizarea produsului prevăzute în instrucţiunile de utilizare ce însoţesc produsul;

 • defecte de orice fel ale produsului datorate incendiilor, accidentelor, loviturilor, vibraţiilor.

 

Instrucțiuni de utilizare ochelari de soare/vedere:

a. Utilizarea ochelarilor

Ochelarii nu sunt destinaţi pentru a fi utilizaţi în condiţii extreme care ar putea duce la deterioarea lor (zgâriere, rupere, îndoire, sfărâmare, topire) şi care ar putea pune în pericol integritatea sau sănătatea utilizatorului; privirea directă a soarelui sau a surselor de lumină excesivă, lucrul în zone în care există substanţe chimice agresive, etc.

Durata medie de utilizare a produsului: 24 luni.

b. Manipularea ochelarilor

Recomandari:

 • nu purtați ochelarii pe cap;

 • acordați o atenție sporită în utilizarea și manipularea ochelarilor ale căror lentile sunt fixate în montură cu șuruburi sau cu fir de nylon, aceștia fiind mai fragili;

 • aveți grijă ca suprafața lentilelor ochelarilor să nu între în contact cu suprafețe dure;

 • manevrați ochelarii cu ajutorul ambelor mâini.

c. Păstrarea şi transportul

 • Păstraţi şi/sau transportaţi ochelarii numai în port ochelari adaptaţi mărimii acestora;

 • Nu lăsaţi şi nu folosiţi ochelarii lângă surse de căldură, foc deschis sau alte zone cu temperaturi extreme cum ar fi sauna,uscătoare de păr, aragaz etc.

 • Nu lăsaţi ochelarii în interiorul autovehiculului, pe timpul verii.

d. Curăţarea

 • Spălaţi ochelarii folosind doar detergenţi lichizi specifici sau apă şi săpun;

 • Ştergeţi ochelarii numai cu un material de tip microfibră sau cu şerveţele umede speciale;

 • Vă recomandăm ca în timpul operaţiei de curăţare să susţineţi ochelarii cu fermitate în zona punţii nazale;

 • Nu folosiţi detergenţi agresivi, alcool, acetonă sau alte substanţe similare şi nici serveţele de hârtie.


Plată

Poţi alege dintre următoarele metode de plată:

 • plata prin transfer bancar

 • plată la livrare

.

Plata la livrare

Plata cu numerar se face în lei, integral, la livrare. În cazul livrării produselor de către curieri, plata se va face către comisionarul care efectuează livrarea.


Fraudă și litigii

Orice tentativă de acces neautorizat la site și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competente. Orice conflict apărut între companie și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu iar soluționarea conflictelor este de compententa instanțelor românești.


Promoții


Produsele aflate în promoție nu beneficieaza de alte oferte sau promoții aflate în desfăsurare pe site-ul rame-ochelari.com

 

Cupoane


Toate cupoanele sunt valabile pentru clienti care finalizează o comandă.

Cupoanele sunt valabile pentru o singură comandă.

Oferta nu se cumulează cu alte oferte active pe site.

În cazul în care sunt și alte oferte active pe site, oferta cu reducerea mai mare va fi aplicată.

Cupoanele sunt activate doar în momentul finalizării comenzii. Simpla adăugare a cuponului în comandă nu constituie activarea acestuia.

 

Legal

Întregul conținut al site-ului (imagini, texte, grafică, logo-uri, baze de date,scripturi) este proprietatea SC REAL OPTIC PARTENER SRL și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor prevăzută de legea română. Folosirea elementelor enumarate mai sus fără acordul OPTIX SHOP se pedepsește conform legilor în vigoare.
Dumneavostră, ca și utilizator, declarați că sunteți de acord cu cele menționate mai sus.